Burada kendimize rehber alacağımız tek kaynak TS 11899 “Yüzme Havuzları, Suyun Hazırlanması, Teknik Yapım, Kontrol, Bakım ve İşletilmesi Genel Kurallar” olmalıdır.
TS 11899 u aşağıda size daha anlaşılabilinir bir şekilde anlatmaya, bazı basit hesap yöntemlerini göstermeye ve piyasa işi dediğimiz anlayışla TS 11899 ‘u karşılaştırmalarını sunacağım.
Bölümler;
Havuzun Şekli, Derinliği ve Büyüklüğü Ne Olmalı?
Yüzme, Gölet ve Süs Havuzları Sirkülasyon Süresi Ne olmalı?
Yüzme Havuzları İçin Anma Yükü ve Sirkülasyon Debisi Hesabı Nasıl Yapılır?
Yüzme Havuzu Pompalarının Yerleştirilmesi ve Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar.
Filtre Seçiminde, Filtreleme Alanı Hesabı Nasıl Yapılır?
Filtre Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken “Teknik Husular”.
Su Hazırlık Metot Kombinasyonları Nelerdir?
Besleme Ağzı Sayısı Ne Kadar Olmalıdır?